Kırşehir'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapılacak

Kırşehir'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi yapılacak

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tüm vatandaşları 7 Ağustos'ta kentte yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tüm vatandaşları 7 Ağustos'ta kentte yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet etti.

Ağalar Konağı'nda gazetecilere açıklama yapan Bahçeci, pazar günü demokrasi nöbetlerinin tamamlanacağını hatırlatarak, Kırşehir Valiliği ile ortaklaşa bir miting düzenleneceğini ifade etti.

Pazar günkü miting öncesinde Askerlik Şubesi önünden Cacabey Meydanı'na kadar mehter takımı eşliğinde yürüyüş yapılacağını vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

"15 Temmuz Cuma gecesi alçakça darbe girişimi oldu. O günden bu güne kadar tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de vatandaşlar, her gün meydanda milli irade ve demokrasi için toplandı. Kırşehirliler 21 gündür kendi iradesine sahip çıkmak için Cacabey Meydanı’nda toplanıyor. Tüm Kırşehirlilere 21 gündür bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Başkomutanımız sayın Cumhurbaşkanımız da 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da büyük bir mitingle milli iradeyi taçlandıracak. Bizler de aynı gün Askerlik Şubemiz önünden başlayarak Cacabey Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. Valimiz, milletvekilimiz, sivil toplum örgütü başkanlarımız, tüm kurumlarımızda çalışan insanlar, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımızla milli irade ve demokrasi için toplanacağız."

Cacabey Meydanı'ndaki mitingde tüm siyasi parti grup başkanlarının da konuşma yapacağını dile getiren Bahçeci, "Pazar günü yapacağımız yürüyüşü Valiliğimizle ortak düzenliyoruz. Yürüyüşümüzde herkes Türk bayrağı amblemli tişörtlerini giyecek. Türk bayrağı haricinde hiçbir yazı, obje, pankart yer almayacak. Bu darbe girişimi bizlere hangi siyasi görüşten olursa olsun, her kesimden insanın milli irade ve demokrasi için bir arada olduğunu gösterdi. Pazar akşamı İstanbul’da gerçekleşecek olan demokrasi ve şehitler mitingini bizlerde meydanımızda ekranlardan izleyeceğiz." diye konuştu.

Tüm vatandaşları mitinge davet eden Bahçeci, katılmaları durumunda siyasi parti il başkanlarının da birer konuşma yapacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :