Kırşehir'de 8 bin 49 öğrenci YKS'ye girecek

Kırşehir'de 8 bin 49 öğrenci YKS'ye girecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) 36 binada 8 bin 49 öğrencinin sınava gireceğini bildirdi.Akın,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) 36 binada 8 bin 49 öğrencinin sınava gireceğini bildirdi.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavına Kırşehir ve yurt genelinde 30 Haziran- 01 Temmuz tarihlerinde öğrencilerin gireceğini, Kırşehir'de de 36 binada 8 bin 49 öğrencinin sınavda ter dökeceğini belirtti.

Öğrencilerin, uzun soluklu devam eden eğitim maratonlarının sonunda, hayalini kurduğu mesleğe kavuşmak için üniversiteye giriş sınavlarıyla yeni bir sürecin başladığını vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, bir yandan sınava sıkı bir şekilde hazırlanırken bir yandan da öğrenme sürecini direkt olarak etkileyen kaygı ve heyecanla baş etmeyi öğrenmektedir. İnanıyorum ki bütün öğrencilerimiz, eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimleri, heyecana ve strese kapılmadan sınava yansıtacak ve hak ettiği başarıya ulaşacaklardır. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir.

Onlar için büyük anlam ifade eden bu sınav ile ilgili kurumlarımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın da sınav merkezlerine yakın noktalarda gürültü yapmaması konusunda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin eğitimde kendisini ispatlamış ve marka kent haline gelmiş olan Kırşehir'in çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inanıyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :