Kırşehir Belediyesinden fidan dikme etkinliği

Kırşehir Belediyesinden fidan dikme etkinliği

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iklimsel dokunun bozulması, aşırı betonlaşmanın önüne geçilmesi ile çocuklara doğa...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iklimsel dokunun bozulması, aşırı betonlaşmanın önüne geçilmesi ile çocuklara doğa sevgisini kazandırılması amacıyla fidan dikme etkinliği düzenlediklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Daha yeşil Kırşehir için, geleceği birlikte yeşertelim" projesi kapsamında, kent merkezi yakınlarındaki dağlık alanda fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir'in daha yeşil olması için ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Sonraki nesillere doğal ve yeşil bir çevre bırakmayı hedeflediklerini vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Küresel ısınmanın, iklimsel dokunun bozulması, aşırı betonlaşmanın önüne geçmek, çocuklara doğa sevgisini kazandırmak amacıyla fidan dikme etkinliği düzenledik. Tüketim toplumu olarak ne yazık ki ağaçları ve aslında genel olarak doğayı tüketiyoruz. Doğayla birlikte kendimizi de yok olmanın eşiğine sürüklüyoruz. Ağaçlar, dünyanın en güzel süsüdür. Ekolojik dengeyi korur, erozyonu önler, iklimi düzenler, suların çekilip kaybolmasını önler. Ağaç insana, hayvana ve toprağa yıllarca fayda sağlar. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu sayede doğa sevgisini de öğretiyoruz."

Konuşmanın ardından çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :