Kırmızı kategorideki Konya'da salgınla omuz omuza mücadele vurgusu

Kırmızı kategorideki Konya'da salgınla omuz omuza mücadele vurgusu

Konya İl Sağlık Müdürü Koç, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamasında, "Sağlık çalışanlarımızın her bir ferdi yılgınlığa düşmeden, verilen her görevi olağan üstü bir gayret ve özveri ile yaparak, bu zor dönemde omuz omuza mücadeleye devam etmektedir" dedi

Konya'da 14 Mart Tıp Bayramı anıta çelenk sunularak kutlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge gereğince 10 kişi kısıtlaması kuralına uyularak gerçekleştirilen çelenk sunma törenine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Yavuz Selvi., Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Taner Ziylan ile Selçuklu ve Karatay ilçe sağlık müdürleri katıldı.

Çelenk sunma programının ardından İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı;

Dünyadaki en büyük mutluluğun sağlık olduğunu gören bir ecdadın evlatlarıyız. Bunun için devletimiz sağlık sisteminin daha verimli çalışması için bütün imkânlarını seferber ederek gece gündüz çalışmaktadır. Şehir Hastanelerinin açılması, 1. ve 2. Basamak sağlık yatırımları, acil sağlık hizmetlerinin çağımıza uygun hale getirilmesi, yüz binleri bulan yeni sağlık personeli istihdamı, tıbbi cihaz, ilaç ve aşı üretim çalışmaları bunların göstergesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Sayın Sağlık Bakanımızın koordinasyonu ile sağlığa yapılan yatırım ve çalışmalar sayesinde, gelişmiş ülkeler dahil birçok ülkede sağlık sisteminin zorlandığı pandemi mücadelesi başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Sayın Valimizin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz, Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızla birlikte tüm kamu kurum kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle örnek bir mücadele sergilemekteyiz.

Kamu ve özel bütün sağlık kuruluşlarımız bu süreçte müdürlüğümüz koordinasyonunda tam bir uyum içinde üstlerine düşen görevi yerine getirmiş, vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşması için gerekli bütün çalışmalar yapılmıştır. Pandemi sürecinde sağlık tesislerimizin kapasitesini aşan bir durumla karşılaşılmamış, Şehir hastanemizin açılması ile de Konya Sağlığı daha da güçlenmiş ve hizmet kalitesi üst seviyeye ulaşmıştır.

Bu başarının mimarları sağlık çalışanlarımızdır. Sağlık çalışanlarımızın her bir ferdi yılgınlığa düşmeden, verilen her görevi olağan üstü bir gayret ve özveri ile yaparak, bu zor dönemde omuz omuza mücadeleye devam etmektedir.

Hiçbir mazeret sağlık çalışanına şiddeti haklı gösteremez. Sağlık çalışanları güvenlik endişesi duymadan mesleklerini icra edebilmelidir. Bu konuda vatandaşlarımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Bu vesile ile mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımıza ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.

Dün olduğu gibi bugün de her şartta, büyük özveri ve heyecanla sağlık hizmeti sunan tüm fedakâr hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza kutsal görevlerinde başarılar diliyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını içtenlikle kutluyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.