Kırklareli'ndeki "silahlı kavga" davası

Kırklareli'ndeki "silahlı kavga" davası

Sanık Atan, olayda asıl saldırıya uğrayanın kendisi olduğunu öne sürdü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, eğlence mekanında 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Savaş Atan, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık Atan, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Olayda mağdur tarafın kendisi olduğunu iddia eden Atan, kavgada hayatını kaybeden Erdal Kuşeli'nin öldürme kastıyla kendisine silahlı saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

Kavga esnasında kendisini korumak amacıyla hareket ettiğini savunan Atan, "Olayda saldırıya uğrayan benim ama ölen kişi ben olmadığım için sanık olarak yargılanıyorum. Aslında olayın asıl mağduru benim. Erdal Kuşeli ve yanındakiler beni öldürmek istedi. Erdal, bana silahla ateş ettiğinde ya da yaşanan boğuşma esnasında ben de kendimi savunmak amacıyla hareket ettim. Meşru müdafaa yaparak kendimi ve yanımdakileri korumak istedim. Beraatimi talep ediyorum."

İlk duruşmada hakkında yakalama kararı çıkartılan eğlence mekanı çalışanlarından Murat T. de tanık olarak dinlenildi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


- Olay

Pınar Mahallesi'ndeki işletme sahibi Savaş Atan ile Ali T, Erdal Kuşeli, Niyazi Ç, Onur O. ve Emre V. arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan silahlı kavgada Ali T. ile Erdal Kuşeli yaralanmış, Kuşeli tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından kaçan sanık Savaş Atan ise Manisa'nın Akhisar ilçesinde yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :