Kırklareli'nde FETÖ/PDY davası

Kırklareli'nde FETÖ/PDY davası

Meslekten ihraç edilen jandarma istihbarat komutanının yargılanmasına başlandı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski jandarma istihbarat komutanının yargılanmasına başlandı.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Mehmet A. ile avukatı katıldı.

"Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan sanık hakkında iddianame okundu.

Sanık Mehmet A, savunmasında, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu belirten Mehmet A, düzenlenen istihbarat tutanaklarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Görev süresi boyunca FETÖ/PDY'ye yönelik tavizde bulunmadığını savunan Mehmet A, örgüte destek verenlerin ve faaliyetlerinin ortaya çıkması için İl Jandarma Komutanının bilgisi dahilinde bir çalışmada bulunduğunu ileri sürdü.

Oğlunu FETÖ/PDY'ye ait Fatih Kolejinde okuttuğunu kabul eden Mehmet A, "Çocuğumun daha iyi bir eğitim alması için Kırklareli'ndeki iki kolejden de fiyat aldım. Fatih Koleji bana yıllık yaklaşık 5 bin lira fiyat verdi. O dönem Milli Eğitim Bakanlığının da teşvik uygulaması vardı. Fatih Koleji devletin gözetimi ve denetimindeydi. Asla bir örgütün amaçları ve hedeflerini benimsediğim için çocuklarımı bu okula göndermedim. Okula kayıt yaptırdım ve ödemeyi taksitlendirmelerini istedim. Daha çok taksit yapmak için Bank Asyada hesap açmam istendi. Bank Asyadaki hesabı onun için açtım ve okul taksitlerini yatırdım. Hesabımdan başka hiçbir para aktarımı yapmadım."

Kayıt işlemleri sırasında firari zanlı Şuayip Beyazıt ile kısa bir sohbette bulunduğunu ifade eden Mehmet A, bu kişinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY'nin sözde "il imamı" olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, dosyadaki eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :