Kırklareli Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Kırklareli Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Mezun olan 3 bin 385 öğrenciye törenle diplomaları verildi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi'nden (KLÜ) 2015-2016 akademik yılında mezun olan 3 bin 385 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Kayalı Kampüsü futbol sahasında düzenlenen iftar programı sonrası gerçekleştirilen mezuniyet töreni, öğrencilerin kortej geçişiyle başladı.

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere iş hayatında başarılar diledi.

Öğrenciler ile birlikte güzel bir dört yılı geride bıraktıklarını ifade eden Aykaç, öğrencilerden ayrılmanın hüznünü de yaşadığını belirtti.

Öğrencileri mezun ederek ülkenin ve vatanın aydınlık geleceğine uğurladıklarını aktaran Aykaç, şöyle konuştu:

''Yeni bir mezuniyet programında buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak, erdemli gençleri mezun ederek ülkemizin ve vatanımızın aydınlık geleceğine uğurluyoruz. Bir yandan da hüzünlüyüz. Çünkü bir aile sıcaklığı ile bağrımıza bastığımız ve hoşgörü ile kardeşlik içerisinde 4 yılı paylaştığımız öğrencilerimizden ayrılıyoruz. Sizler de bir taraftan yeni bir hayata adım atmanın sevinç ve heyecanını yaşarken, diğer taraftan da arkadaşlarınızdan hocalarınızdan üniversitemizden ve Kırklareli'nden ayrılışın verdiği hüznü yaşıyorsunuz.''

Kırklareli Valisi Esengül Civelek de öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilere yeni yaşamlarında sağlık, huzur, barış ve mutluluk dileyen Civelek, ''Üniversitemizin mezuniyet töreninde bulunmaktan gençlerimizin mezuniyet sevincini, heyecanını, coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Mezuniyetin haklı gururunu yaşayan tüm gençlerimizi kutluyor, yaşamlarının yeni döneminde sağlık, huzur, başarı, mutluluk diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık, şansınız bol olsun'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Rektör Prof. Dr. Aykaç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ile kurum müdürleri, dereceyle mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

Daha sonra diğer öğrencilere temsili diplomaları verildi.

Tören sonunda öğrenci andının okunmasının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Mezun olan öğrenciler tören sonrasında aileleriyle müzik eşliğinde eğlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :