Kırım’a uygulanan ambargo

Kırım’a uygulanan ambargo

Ukrayna'nın Kırım’a ürün sevkiyatına sınırlama getiren abluka kararının iptaline yönelik açılan dava ertelendi

KİEV (AA) - Ukrayna'nın, Kırım’a ambargo kararının iptali için açılan dava ertelendi.

Kırım Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, 20 Şubat İnsan Hakları adlı grubun açtığı davayı, Kiev Bölge İdare Mahkemesi ele aldı.

Mahkeme, Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun Kırım ile ticarete sınırlama getiren kararnamesinin iptali için yapılan başvurunun görüşülmesini 10 Şubat’a erteledi.

Kırımlı Tatar aktivistlerin Koordinatörü Lenur İslamov, mahkemeden abluka kararının iptali yönünde bir karar çıkması halinde, aktivistlerin yine yolları kapatacağını söyledi.

İslamov, “Biz aktivistler olarak, yaptığımız eylemlerle Kırım’a ürün sevkiyatının yasaklanması ile ilgili kararı hükümete kabul ettirdik. Bu kararın günümüzde uzlaşmacı olduğu söylenebilir. Karar iptal edilirse tüm yolları kapatmak için bize sadece 6 saat yeterli. Bundan dolayı kimse, Kırım Tatarlarının Kırım ile ticaret yapılmasına izin vereceğini düşünmesin” dedi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun, "Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen bölgesinden Ukrayna’nın ana karasına, ülkenin başka bölgelerinden de geçici işgal edilen bölgeye, belirli ürünlerin, işlerin, hizmetlerin sevkiyatının sınırlandırılması" başlıklı kararnamesi, 16 Ocak'ta yürürlüğe girmişti.

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin eski Tatil ve Turizm Bakanı Aleksandr Liev’in kurucusu olduğu 20 Şubat İnsan Hakları grubu, Ukrayna’nın, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadasını ablukaya alan kararını iptal ettirmek için Kiev Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :