Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

KTMM Başkan Yardımcısı Celal, 10 Mart’taki duruşmaya kadar incelemeleri gereken 630 sayfalık delili ancak bugün alabildiklerini belirtti

KİEV (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal, Meclisin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için açılan dava ile ilgili 630 sayfalık kanıtı bugün alabildiklerini bildirdi.

Celal, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, avukat Cemil Temişev ile Meclisin kapatılması için açılan davanın kanıtlarını almak üzere Kırım’da bulunan savcılığa gittiklerini belirtti.

Duruşmanın üzerinden ancak 4 gün geçtikten sonra savcılığın kendilerine kanıtları verdiğini kaydeden Celal, 7 günlük inceleme süresinden geriye 3 gün kaldığına işaret etti. Celal, “Çalışmak için 7 günün 4 günü kaybedildi. Biz kanıtları incelemek için 10 gün istediğimizde, savcı niyetimizin davanın uzamasına yönelik olduğundan şüphelendiğini söylemişti” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle açılan davanın duruşması, davalıların kanıtları incelemesi talebiyle 10 Mart'a ertelenmişti. Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler