Kırım Tatar Milli Meclisine açılan kapatma davası

Kırım Tatar Milli Meclisine açılan kapatma davası

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, davanın kapatma kararı ile sonuçlanması halinde, iki bin Kırım Tatarı'nın terörist olarak nitelendirilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi

KİEV (AA) - Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Rıfat Çubarov, Kırım Tatar Milli Meclisinin mahkeme kararıyla kapatılması halinde, yaklaşık iki bin Kırım Tatarı'nın terörist olarak kabul edilebileceğini bildirdi.

Ukrinform haber ajansının verdiği bilgiye göre, Çubarov yaptığı konuşmada Kırım Yüksek Mahkemesi’nde Rus Savcı Natalya Poklonskaya’nın Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması istemiyle açtığı davayı değerlendirdi.

“Günümüzde işgal edilen Kırım’da sözde mahkeme dahil olmak üzere olup bitenler yasa dışı. Biz, Kırım Tatar Milli Meclisine karşı tüm eylemleri suç ve yasa dışı olarak değerlendiriyoruz” diyen Çubarov, Meclisin kapatılmasının Kırım Tatarlarına yönelik baskı yolunu açacağını ifade etti.

Meclisin Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın üst yürütme organı olmasından dolayı Kırım Tatar toplumunun en aktif üyelerinin, Rus yönetiminin baskılarına maruz kalacağını belirten Çubarov, Meclis bünyesinde 250’den fazla Kırım Tatar Yerel Meclisinin bulunduğuna dikkati çekti. Çubarov, “Kırım Tatar Milli Meclisi içerisinde iki binden fazla Kırım Tatarı var. Onlar aynı zamanda aşırıcı, belki de terörist olarak nitelendirilebilir” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgüt kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle Kırım Yüksek Mahkemesinde dava açılmış ancak yapılan ilk duruşmada kanıtların incelenmesi gerekçesiyle dava 10 Mart tarihine ertelenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler