Kırıkkale'de yöresel yemek yarışması

Kırıkkale'de yöresel yemek yarışması

KIRIKKALE (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürülüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.Turizm haftası kapsamında Yeşil Vadi Şehit Musa...

KIRIKKALE (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürülüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Turizm haftası kapsamında Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geleneksel Türk mutfağı yemek yarışması düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlendiklerini söyledi.

Yarışmaya katılan tüm vatandaşları kutladığını belirten Er, "Amacımız mutfak sanatları alanında unutulmaya yüz tutmuş yemekleri gün yüzüne çıkarmak. Geçmişteki yemeklerimizi günümüz mutfağıyla harmanlayarak bu yemekleri yaşatmak. Yeni nesle mutfağı sevdirmek, iletişimi güçlendirmek. Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlamak, otellerimizde ve diğer işletmelerde kullanılmak üzere yöresel ve Türk mutfağının unutulan lezzetlerinin gün yüzüne çıkarılması yapılan yarışmadan elde edilen tarifler ışığında reçetesi ve hikayelerinin de yer aldığı yemek kitabı yapmak." diye konuştu.

Yarışmada çorba alanında birinci Melike Demirel, ikinci Bahar Durukan üçüncü Emine Oncar hamur tatlılarında birinci Fitret Özdemir, ikinci İleyda Baştuğ, üçüncü Gizem Çakıer et yemeklerinde ise birinci Betul Sena Bektunç, ikinci Elif Torlak üçünü ise Sema Nur Elitok oldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :