Kırıkkale'de okullar dezenfekte ediliyor

Kırıkkale'de okullar dezenfekte ediliyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesi okullarda yarıyıl tatili nedeniyle ilaçlama yaptı.Kırıkkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesi okullarda yarıyıl tatili nedeniyle ilaçlama yaptı.

Kırıkkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye olarak sivrisineklerin üreme dönemi olan kış aylarında haşerelere karşı mücadele başlatıldığı belirtildi.

İlaçlama ekiplerinin çalışmalarına yarıyıl tatili vesilesi ile okullarda yaptığı ilaçlama yapıldığı anımsatılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Öğrencilerin sık kullandığı ve bakterilerin yoğun olduğu bölgelerde titiz bir çalışma gerçekleştiren ekiplerimiz, yarıyıl tatili nedeniyle çalışmalarını okullarda devam ettiriyor. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların okulların depo, lavabo ve tuvaletlerinde ilaçlama çalışması yapıyor.

İlimizde bulunan toplam 115 okulda gerçekleştirilecek olan bu çalışma ile birlikte salgın hastalıklar ve mikropların yayılmasını önlenmiş olacak.

Bakteri ve virüs gibi mikroorganizmalara karşı etkili olan dezenfektanın insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmuyor. Üremenin yoğun olduğu bölgelerde sırt pompası ve araçlarla devam eden ilaçlama çalışmaları şehir merkezinde de devam ediyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :