Kırıkkale'de hububat hasadı başladı

Kırıkkale'de hububat hasadı başladı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Haziran ayının sonu itibarıyla Kırıkkale'de buğday hasadının başladığını...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Haziran ayının sonu itibarıyla Kırıkkale'de buğday hasadının başladığını söyledi.

Delice ilçesi Tavaözü köyünde hububat hasadına katılan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, çiftçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunduğunu belirtti.

Sonbahar yağmurlarının yetersiz olduğundan hububatların toprakta geç filizlendiğini ve bu durumun bir miktar verim kaybına neden olabileceğini tahmin ettiklerini dile getiren Yılmaz, "2017 yılı hububat hasat döneminin tüm üreticilere hayırlı uğurlu olur inşallah. Hasat dönemlerinde dane kaybına çok dikkat ediyoruz. En iyi teknikle en verimli üretimi yapmak kadar ürettiğimizi en az kayıpla hasat etmemiz gerekiyor. İlimizde açılan kurslar ile artırılan biçerdöver kontrolör sayısıyla birlikte ekiplerin özverili çalışma ve denetimlerimiz devam edecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :