Kırgızistan'da Müslümanlar ramazan ayına hazır

Kırgızistan'da Müslümanlar ramazan ayına hazır

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'daki Müslümanlar ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Ülkenin güneyindeki Oş bölgesine bağlı tarihi Özgön şehrinde...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'daki Müslümanlar ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Ülkenin güneyindeki Oş bölgesine bağlı tarihi Özgön şehrinde ramazan için alışveriş yapan İbrağim Azimbayev ve eşi Gülcan Temişova, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Allah’tan iyilik ve bereket dileyerek ramazan alışverişlerini tamamladıklarını söyledi.

Azimbayev, bu ramazan ayında dünya üzerindeki gerginliklerin sona ermesini temenni etti.

Eşi Gülcan da ramazan ayında iftar sofralarında güzel ve lezzetli yemeklerin hazırlanacağını belirtti.

Özgön şehrinin Üç Döbö ilçesinin sakinleri, yıllar sonra evlerinin yakınlarında cami inşa edilmesinin heyecanını yaşıyor. Cami avlusunda ilk teravih namazı için son hazırlıklar tamamlandı. Cami çalışanlarına yardımcı olanlar, “Oruç ayımız geldi. Camide namazlarımızı cemaatle kılacağız. Kur’an-ı Kerim okuyacağız. Ramazan öncesi vatandaşlar arasında muhabbet arttı” diye konuştu.

Kırgızistan'da ramazan ayı dolayısıyla ülke genelinde tüm merkez camilerinde iftar sofraları kurulacak. Kırgız geleneklerine göre, ramazan ayında iftar öncesinde ve sonrasında çocuklar maniler söyleyerek bahşiş topluyor.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, Kırgızistan Türkiye İşadamları Derneği ve sivil toplum örgütleri, ramazanda restoranlarda binlerce kişiye iftar verecek ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :