Kırgızistan'da Etno Festival başlıyor

Kırgızistan'da Etno Festival başlıyor

ÇOLPON-ATA (AA) - Kırgızistan’ın ev sahipliğinde başlayan 2. Dünya Göçebe Oyunları çerçevesinde düzenlenen Etno Festival, Kırçın yaylasında resmi...

ÇOLPON-ATA (AA) - Kırgızistan’ın ev sahipliğinde başlayan 2. Dünya Göçebe Oyunları çerçevesinde düzenlenen Etno Festival, Kırçın yaylasında resmi açılış töreniyle başlayacak.

Çolpon-Ata kentine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tanrı Dağı’ndaki Kırçın yaylasında, Kırgızistan'daki yedi bölge temsilcileri, kurdukları yüzlerce keçe çadırında bölgelerine özgü kıyafetleri, yaşam tarzlarını ve yemeklerini sergileyecek.

Dünya Göçebe Oyunları'nın bir parçası olan Etno Festival'de, Kırgız gelenekleri, kültürü, adetleri, göçebe ve modern yaşamı yeniden canlandırılacak.

Anadolu Ajansı’nın (AA) da medya sponsoru olduğu Etno Festival, üç gün sürecek.

Oyunların sponsorluğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu, Türk Hava Yolları ve Kırgızistan devlet cep telefonu operatörü MAGAKOM ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının da aralarında bulunduğu 9 kurum ve şirket üstleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler