Kırgız milletvekilinden Türkiye'ye teşekkür

Kırgız milletvekilinden Türkiye'ye teşekkür

Kırgızistan Partisi Milletvekili Cumabekov: - "Başka ülkeler Kırgızistan’a yardım etse de bunun karşılığında bir şey istiyor, bunu başka bir fikirle yapıyor. Türkiye’nin yardımları başka. Bu bizi mutlu ediyor. Türkiye’yi seviyoruz"

BİŞKEK (A.A) – Kırgızistan Partisi Milletvekili Dastanbek Cumabekov, Türkiye'nin ülkesine yaptığı yardımların tüm Kırgızistan halkı tarafından bilindiğini belirterek "Başka ülkeler Kırgızistan’a yardım etse de bunun karşılığında bir şey istiyor, bunu başka bir fikirle yapıyor. Türkiye’nin yardımları başka. Bu bizi mutlu ediyor. Türkiye’yi seviyoruz" dedi.

Kırgızistan’ın kuzeyindeki Talas bölgesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle yenilenen kadın doğum ve çocuk hastanesinin açılışına katılan Cumabekov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kırgızistan’ın her zaman kardeş Türkiye’nin yanında olduğunu” söyledi.

TİKA aracılığıyla yatırımlarını sürdüren Türkiye’ye yardım ve destekleri için teşekkür eden Cumabekov, Türk halkı ve devletinin ülkesine destek ve yardımlarının tüm Kırgızistan halkı tarafından bilindiğini vurguladı.

Türkiye’nin Kırgızistan’da eğitim, sağlık, kültür ve ekonomi alanında yatırımları bulunduğunu anımsatan Cumabekov, “Türkiye, Kırgızistan’a ata yurdu ve kardeşlerleri olduğu için destek veriyor” ifadesini kullandı.
Cumabekov, Türkiye’nin kardeşlik duygularını çok yakından hissettiklerini, Kırgızlar ve Türklerin fikren, dinen, kalben bir olduklarını vurgulayarak, “Başka ülkeler, Kırgızistan’a yardım etse de bunun karşılığında bir şey istiyor, bunu başka bir fikirle yapıyor. Türkiye’nin yardımları başka. Bu bizi mutlu ediyor. Türkiye’yi seviyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Kırgızistan’a yardımlarının tarihte kalacağını ve asla unutulmayacağını dile getiren Cumabekov, Türkiye’nin ve TİKA’nın Kırgızistan’ın geneline yaptığı yatırımlardan söz ederken duyduğu heyecanı ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :