Kiradan Kurtaran Proje Devam Ediyor: Sıra 500 Bin Konutta

Kiradan Kurtaran Proje Devam Ediyor: Sıra 500 Bin Konutta

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin “İlk Evim Projesi” ile ev sahibi olan vatandaşların görüntülerini paylaşarak, 500 bin konutluk "Yüzyılın Konut Projesi"nin çok yakında başlayacağının sinyalini verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleriyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. 250 bin konutluk "İlk Evim Projesi" kapsamında önemli bir adım atıldı. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi’nde 4 etapta toplam 3 bin 109 konut, 2 cami, 2 okul ve 6 ticaret merkezi tamamlandı.

Kiradan Kurtaran Proje Devam Ediyor: Sıra 500 Bin Konutta

Bakan Kurum: “Şimdi de 500 Bin Anahtarı Milletimizle Buluşturacağız”

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İlk Evim Projesi ile yeni yuvalarına kavuşan Eskişehirli vatandaşların mutluluğuna dikkat çekti. Bakan Kurum mesajında, “Eskişehir’deki vatandaşlarımızın mutluluğuna bakın. TOKİ ile hayallerine ulaştılar; ev sahibi oldular, güvenli, huzurlu yuvalarına kavuştular. Şimdi de Yüzyılın Konut Projesi ile 500 bin anahtarı daha milletimizle buluşturacağız. Çok yakında” ifadelerini kullandı.

Kiradan Kurtaran Proje Devam Ediyor: Sıra 500 Bin Konutta

Hak Sahiplerinden Yeni Projeye Çağrı: "Herkes Şansını Denesin"

Proje kapsamında ev sahibi olan vatandaşların mutluluğu gözlerinden okundu. Yeni evine yerleşen emekli hak sahibi Yusuf Karaaslan, eşinin ısrarıyla kuraya tekrar girdiklerini belirterek, “Bir anda evimiz oldu. Evin balkonu, odaları, salonu çok hoşumuza gitti. Her yer ışık görüyor. Herkes şansını denesin, çok memnun kalacaklar. Böyle fırsatı kaçırmasınlar” dedi.

Yusuf Karaaslan’ın eşi Şenay Karaaslan ise evini ilk gördüğünde duygusal anlar yaşadığını dile getirerek, “Eve geldiğim gün kapıyı açtığımda ağladım. Çok mutlu oldum. 50 yaşından sonra bir ev sahibi olmak, nasıl ifade edilir bilmiyorum. Çok şükür bin şükür. Allah herkese nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Kiradan Kurtaran Proje Devam Ediyor: Sıra 500 Bin Konutta

Bir diğer hak sahibi Sema Kosovalı, evinin çıktığı gün havalara uçtuğunu söylerken, Dilek Sorarlı da 6 Şubat depremlerinde TOKİ konutlarının zarar görmemesinin kendilerine büyük güven verdiğini vurguladı. Sorarlı, “Bu yaştan sonra kirada oturmaktan kurtuldum. Evimde rahatça oturuyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.