Kıraç topraklarda hasat yapılamayacak

Kıraç topraklarda hasat yapılamayacak

Konya’nın Kulu ilçesinde yaşanan kuraklık ve sıcak hava dalgaları nedeniyle kırsal bölgelerde ekilen hububat ürünleri büyük zarar gördü. Kıraç arazilerde hasat yapılamayacak, çiftçiler için destek süreci başlatılıyor.

Konya’nın Kulu ilçesinde etkisini artıran kuraklık, tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Yağışların yetersiz ve zamansız olmasıyla birlikte güneyden esen sıcak hava dalgası, özellikle kıraç arazilerde ekili olan hububat ürünlerini vurdu.

Arazi kontrolleri sürüyor

Bölgedeki tarımsal durumu yerinde incelemek amacıyla sahada yürütülen kontroller aralıksız devam ediyor. Denetimlere Konya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Güven, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk ve teknik personeller katıldı.

10 mahallede hasar büyük

Kulu genelinde kırsal kesimde yer alan 10 çevre mahallede gerçekleştirilen arazi kontrollerinde, kıraç arazilerde ekilen buğday ve arpa gibi hububatların hasat edilemeyecek durumda olduğu tespit edildi.

Çiftçilere destek verilecek

Kuraklıktan zarar gören arazilerle ilgili olarak çiftçilere destek verilmesi planlanıyor. Destek süreci, üreticilerin başvurularının ardından yapılacak tespit çalışmalarıyla netleşecek. Yetkililer, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kıraç topraklarda hasat yapılamayacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.