"Kim olduğumu göstermek istiyorum"

"Kim olduğumu göstermek istiyorum"

- Galatasaraylı futbolcu Rodrigues:"Bu sezon sahada göstereceğim performansla kim olduğumu göstermek istiyorum"- "Bruma'nın takımdan ayrılmasının çok büyük problem olacağını düşünmüyorum"- Sarı-kırmızılı futbolcu Linnes:"Artık birinin çıkıp sağ bek pozisy


SAMORIN (AA) - Galatasaray'ın Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı futbolcusu Garry Rodrigues, bu sezon iyi mücadele ederek gerçek performansını göstermek istediğini söyledi.

Sarı-kırmızılı futbolcular Rodrigues ve Martin Linnes, Slovakya'nın başkenti Bratislava'nın Samorin kasabasında kamp yapılan otelde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Garry Rodrigues, kendilerini çok önemli bir sezonun beklediğini dile getirerek, "Kendimi çok fazla anlatmak istemiyorum. Şu anda yapmam gereken en iyi şekilde yeni sezona hazırlanmak. Bunu da yapıyorum. Beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Böyle bir camiada beklentilerin yüksek olması normal. Bu sezon sahada göstereceğim performansla kim olduğumu göstermek istiyorum." diye konuştu.

Sezonu erken açmalarının bir problem oluşturmayacağını anlatan Rodrigues, "Hedefimiz şampiyon olmak. Haziranda da temmuzda da açsan hedef bu. Dolayısıyla çok büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum." şeklinde görüşünü aktardı.

Garry Rodrigues, takımdan ayrılan Armindo Bruma'nın geçen sezon iyi bir performans ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Bruma geçen sezon takıma çok önemli katkı sağladı ama şu an aramızdan ayrıldı. Ben ve takım arkadaşlarım var. O yüzden Bruma'nın takımdan ayrılmasının çok büyük problem olacağını düşünmüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kanat oyuncularının orta sahada görev alan futbolcularla ilişkilerinin önemli olduğunu belirten Rodrigues, şunları kaydetti:

"Bizde bu mevkide oynayan Sneijder ve Belhanda çok güçlü isimler. Şu anda Belhanda bizimle beraber. Antrenmanlarda da kalitesini rahat bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Aramızda da güzel bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Ancak isim kim olursa olsun benim bireysel olarak çok çalışmam lazım."


- Linnes: "Takım için elimden geleni yapmaya çalışacağım"


Sarı-kırmızılıların Norveçli futbolcusu Martin Linnes de takıma en iyi katkıyı vermek için elinden geleni yapacağını belirterek, "Önemli olan takıma katkı vermem. Tamamen odaklandığım bu. Asıl mevkim sağ bek. Geçen sezon hocam bana 'Sana sol bekte ihtiyacım var.' dediğinde ve o bölgede oynadıktan sonra kendimi iyi hissettim. Burada önemli olan takıma en iyi katkıyı verebilmek. Nerede görev verilirse verilsin takım için elimden geleni yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda farklı bir lig yaşayacaklarını dile getiren Linnes, "Normalde hazırlık kampından sonra ilk resmi maçınız ligde olur. Biz lig maçı oynamadan resmi maçlara çıkacağız. Ancak bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Yapmamız gereken Avrupa Ligi'ndeki maçımıza odaklanmak. Hocamızda bizi en iyi şekilde hazırlıyor." şeklinde görüş belirtti.

Norveçli futbolcu, aynı mevkide forma giydiği Sabri Sarıoğlu'nun takımdan ayrıldığını hatırlatarak, "Sabri çok uzun zaman bu camiaya hizmet etti. Geçen sezon da benim pozisyonumda oynuyordu. Kendisi aramızdan ayrıldı. Artık birinin çıkıp sağ bek pozisyonunu devralması gerekiyor. Umarım bu ben olurum." değerlendirmesinde bulundu.

Martin Linnes, takımın yeni transferleri Maicon ve Gomis ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Maicon, Brezilya'da devam eden bir ligden geldi. Şu anda hazır. Fiziksel duruşu gayet iyi bir arkadaşımız. Hava toplarında çok etkili, defansif yetenekleri çok üst düzeyde. Diğer taraftan da top hakimiyetini iyi yapabilen bir oyuncu. O yüzden Maicon transferinin çok isabetli olduğunu düşünüyorum. Gomis de çok kaliteli bir isim. Özellikle bitiriciliği yüksek bir futbolcu. Bizim yapmamız gereken onu ceza sahasında daha fazla topla buluşturmak. Öyle yaparsak daha fazla gol atacaktır. Genel olarak baktığımızda aramıza katılan üç ismin de kaliteli olduğunu düşünüyorum. Onlarla oynamak için sabırsızlanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :