Kim bu 600 sosyal medya fenomeni?

Kim bu 600 sosyal medya fenomeni?

Türkiye'de, Dilan-Engin Polat çiftinin "kara para aklama" soruşturmasının ardından, Ticaret Bakanlığı sosyal medya fenomenlerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise e-ticaret ürünlerini detaylı bir şekilde incelemeye karar verdi.

Ticaret ve Çalışma Bakanlıkları, son zamanlarda sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve lüks hayat tarzlarına dair dikkat çeken içerikleri mercek altına alıyor.

Türkiye genelinde 600 sosyal medya fenomeninin incelemeye alınacağı belirtilirken, özellikle yasa dışı durumların tespit edilmesi halinde ilgili kurum ve birimlere bildirileceği vurgulanıyor.

Dilan-Engin Polat çifti hakkında başlatılan "kara para aklama" soruşturmasıyla birlikte, diğer sosyal medya fenomenlerinin de dikkatle inceleneceği bildirildi.

Fenomenlerin başı dertte: Tek tek incelenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise e-ticarette ürün güvenliğini artırmak adına harekete geçerek, online satış platformlarında dikkat çeken ürünleri inceleyecek.

Ticaret Bakanlığı'nın e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi çerçevesinde, internet ve telefon üzerinden satılan ürünlerin daha dikkatli bir şekilde denetleneceği açıklandı. Bu proje kapsamında, şikayetlerin yanı sıra kendi inisiyatifleriyle de ürünlerin inceleneceği ifade edildi.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye'de ticaret ve sosyal medya dünyasında yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken, yetkililerin yasa dışı durumları tespit etmeleri halinde gerekli önlemleri alma taahhüdü, kamuoyunda geniş bir yankı uyandırmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.