Kilis'teki FETÖ/PDY davası

Kilis'teki FETÖ/PDY davası

"Silahlı terör örgütü üyeliği"nden haklarında dava açılan 9'u tutuklu 27 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü- Tutuklu sanıklardan eski Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Yavuzlu ile eski din görevlisi Can tahliye edildi

KİLİS (AA) - Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 9'u tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kilis L Tipi Kapalı Cezaevindeki salonda görülen duruşmada tutuklu sanıklar eski Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Yavuzlu, İsmail Can, Emrah Arslan, Selçuk Özpolat, Mustafa Okay, Mustafa Sağcan, Reşit Kahraman, Yılmaz Turhan, Erkan Çiftçi ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Sanık Yavuzlu, savunmasında FETÖ ile bağlantısı olmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi. Diğer sanıklar da üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Savcı, mütalaasında sanıklardan Mehmet Akif Yavuzlu'nun delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliyesini istedi.

Taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Akif Yavuzlu ile eski din görevlisi İsmail Can'ı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti.

Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 26 Aralık'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :