Kilis'te yetim sığınmacılara ramazan kolisi

Kilis'te yetim sığınmacılara ramazan kolisi

İnsani Yardım Derneği Şubesince hazırlanan 450 koli, Suriyeli yetim çocukların ailelerine teslim edildi

KİLİS (AA) - İnsani Yardım Derneği (İYD) Kilis Şubesi tarafından Suriyeli yetim çocukların ailelerine ramazan dolayısıyla 450 yardım kolisi dağıtıldı.

Şube Başkanı Hüseyin Levent Külekçioğlu, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının da desteğiyle kent genelinde yaşayan Suriyeli yetimler için 450 koli hazırladıklarını söyledi.

Külekçioğlu, diş fırçası, İslam'ın şartlarını öğreten kitapçık ve gıda malzemelerinden oluşan kolileri ramazan başlamadan önce hak sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını dile getirerek, "Kolilerin 250'si özellikle çocuklar için 200'ü ise ramazana yönelik olarak hazırlandı. Bugün itibariyle tamamını hak sahiplerine teslim ettik." dedi.

Külekçioğlu, bunun yanında SODES kapsamında desteklenen Yetimler Gülsün Projesi ile de 50 Türk yetim çocuğa el becerilerini arttırma desteği verildiğini kaydetti.

Hayata geçirilen "Yetim Evleri" projesine dikkati çeken Külekçioğlu, Suriyeli ailelere dönük bu projeyle gönüllüler tarafından tespit edilen ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 40 anne ve 90 çocuğun evlere yerleştirildiğini belirtti. Külekçioğlu, bu kişilerin her türlü ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :