Kilis'te Suriyeli yetimlere iftar

Kilis'te Suriyeli yetimlere iftar

Yeşilay Cemiyeti ile Kilis 7 Aralık Üniversitesince düzenlenen iftarda, Suriyeli 300 yetim çocuk bir araya geldi

KİLİS (AA) - Yeşilay Cemiyeti ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) tarafından Suriyeli 300 yetim çocuğa iftar verildi.

Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi'ndeki programda iftar yapan çocuklara, palyaçolar, pamuk şeker ve çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Yeşilay Cemiyeti Kilis Şubesi Başkanı ve Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli yetimlerin yanında olmak istediklerini söyledi.

Suriye'de olayların başladığı günden itibaren eğitimden sağlığa kadar her alanda yetim çocuklara destek verdiklerini anlatan Zorlu, sosyal ve kültürel etkinliklerle de onları zor günlerinde yalnız bırakmadıklarını dile getirdi.

KİYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Gül ise Suriyeli yetim çocuklarla birlikte olmaya gayret gösterdiklerini, bugün de Kadir Gecesi dolayısıyla üniversitede görev yapan akademisyenlerle onların yanında bulunduklarını kaydetti.

Anadolu'nun "insanlığın son sığınma kalesi" olduğunu belirten Gül, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet ve tüm yerel yöneticilere savaş mağdurlarına kucak açtıkları için teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :