Kilis'te rehine kurtarma operasyonu

Kilis'te rehine kurtarma operasyonu

Suriyeli bir ailenin fidye için alıkonulması suçuna karıştığı iddia edilen 6 kişi, gözaltına alındı- Zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 3'ü tutuklandı

KİLİS (AA) - Kilis'te, Suriyeli bir ailenin fidye için alıkonulması suçuna karıştığı iddia edilen ve jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalanan 6 şüpheli, tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Nisan'da kimlikleri gizli tutulan Suriyeli bir ailenin zorla evine girildiği ve aile fertlerinin kaçırılarak rehin alındığı bilgisini alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aile fertlerinin kurtarılması için çalışma başlattı.

Alıkonulan şahısların yakın akrabalarının bilgisine başvuran ekipler, aileyi kaçırdığı iddia eden şüphelilerin, 5 bin lira fidye talebinde bulunduğunu öğrendi.

Buluşma noktası olarak belirlenen Kilis Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde hazırlıklarını tamamlayan ekipler, buraya gelen biri Suriyeli, 3 kişiyi gözaltına alarak aileyi kurtardı.

Zanlıların ifadesinden yola çıkan ekipler, yasa dışı yollardan sınır geçişlerini organize eden ve sınırı geçtikten sonra Türkiye'de şahısların zorla alıkonularak paralarını aldığı öne sürülen 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Olayla ilgili yakalanan A.E.S, M.A, H.E.K, Z.E, M.P. ve Y.K, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Z.E, M.P. ve Y.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.E.S, M.A. ve H.E.K. ise tutuklandı.

Söz konusu Suriyeli ailenin, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :