Kilis'te öğrencilere kırtasiye ve forma yardımı

Kilis'te öğrencilere kırtasiye ve forma yardımı

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı, Türk ve Suriyeli öğrencilere kırtasiye ile okul forması yardımında bulundu

KİLİS (AA) - AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kentteki iki okulda eğitim gören Türk ve Suriyeli 490 öğrenciye, kırtasiye ve okul forması yardımı yapıldı.

Yardımlar, Türk ve Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Mehmet Zeki Taşçı ve Hasan Sünnüoğlu ilkokullarında dağıtıldı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Öztin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki eğitim kurumlarını düzenli olarak ziyaret ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda okul idaresi ve öğrencilerle görüşerek, tespit edilen eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışma yaptıklarını bildiren Öztin, son olarak ziyaret ettikleri Zeki Taşçı İlkokulunda hiçbir öğrencinin formasının olmadığını gördüklerini belirtti.

Öztin, "Okul idaresiyle görüştüğümüzde, öğrencilerin ailelerinin gelir düzeyinin düşük olduğunu, bu nedenle forma alamadıklarını öğrendik. Çocuklar pijamalarla okula geliyordu. Onları giydirmek için başlattığımız 'Sevgi Yolu' projesi kapsamında, iş adamı Coşkun Karabaş'a ulaştık. Onun desteğiyle buradaki 240 öğrencimize forma diktirdik." dedi.

Gönül Öztin, Hasan Sünnüoğlu İlkokulunda ise 200 çocuğa kırtasiye paketi, 50 öğrenciye forma yardımı yaptıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :