Kilis'te 50 güvenlik korucusu yemin etti

Kilis'te 50 güvenlik korucusu yemin etti

KİLİS (AA) - Kilis'te göreve yeni başlayan 50 güvenlik korucusu yemin etti. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan güvenlik korucuları için İl Jandarma...

KİLİS (AA) - Kilis'te göreve yeni başlayan 50 güvenlik korucusu yemin etti.

Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan güvenlik korucuları için İl Jandarma Komutanlığında yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, yaptığı konuşmada, vatanı için canını veren tüm şehitlere rahmet dilediğini, gazileri minnetle andığını söyledi.

Vatan sevgisinin en net tarifinin, şehit ve gazilerin kahramanlıkları olduğunu anlatan Şahin, kendilerinin de onlara layık olabilmek amacıyla vatan için gece gündüz, doğruluktan ayrılmadan çalışacaklarını kaydetti.

Şahin, "Kahraman korucular, taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu daima hatırlayınız. Şu andan itibaren laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve onurlu bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhuyla yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

Eğitimi tamamlayan Hasan Şavur da kanunlara, nizamlara ve emirlere harfiyen uyan "çelik bilekli, aslan yürekli" birer koruyucu olduklarını belirtti.

Ettikleri yemine bağlı kalarak birlik ve beraberlik ruhuyla hizmet edeceklerini dile getiren Şavur, "Dün olduğu gibi bugün de içte ve dışta hiçbir güç, bizi birlik ve beraberliğimizden, vatan sevgimizden ve Atatürkçü düşünceden ayrı koyamayacaktır." dedi.

Törende, masada bulunan Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin eden 50 korucu, yeni görevlerine başladı. Program, askerlerin tören geçişiyle sona erdi.

Programa, Vali İsmail Çataklı, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :