Kilis'e yönelik teşvik paketi

Kilis'e yönelik teşvik paketi

Kilis Belediye Başkanı Kara:- "Paket, tüm sektörleri kapsayacak, ileriye dönük, 3-5 yıl sonraya değil, acilen yaraya merhem olacak bir paket hazırlanıyor"

KİLİS (AA) - Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kente yönelik çalışmaları süren özel teşvik paketinin tüm sektörleri kapsayacağını belirterek, "İleriye dönük, 3-5 yıl sonraya değil, acilen yaraya merhem olacak bir paket hazırlanıyor." dedi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yaptığını, buna rağmen kentte asayiş olaylarının yok denilebilecek kadar az olduğunu söyledi.

Son dönemlerde kentte yaşanan roket saldırıları nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılar bulunduğunu aktaran Kara, yaşanan olumsuzlukların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlar verdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaptıkları görüşmelerde o dönem Bağ-Kur ve SSK primlerinin ertelenmesi ve gerekirse tamamen affedilmesi hususunda bir talimatı olduğunu dile getiren Kara, "Daha sonra da Başbakan'ımız Binali Yıldırım 22 il için paket açıklandıktan sonra Kilis ile ilgili özel bir paket hazırlanması için Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'a talimat verdiler ve o talimat çerçevesinde Sayın Bakanımız Kilis'e teknik bir heyet gönderdi." dedi.

Heyetin, valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantıların sonuçlarına göre Ankara'da ekonomik boyutla ilgili bir çalışma yaptığını belirten Kara, şöyle devam etti:

"Bizim özellikle üzerinde durduğumuz hususlardan biri, ertelenen Bağ-Kur ve SSK borçlarının toptan affedilmesi. Çünkü ertelenen borcu toplu ödemek mümkün değil. Diğer bir husus Halk Bankası üzerinden esnafımıza en az 30 bin veya 50 bin lira civarında bir yıl ödemesiz uzun vadeli kredinin verilmesi. Bu, Kilis esnafı için olmazsa olmaz pozisyon görünüyor. Diğer bir husus; çok hızlı bir şekilde hastane binamızın yapılması ve üniversitedeki kapasitenin artırılması. Paket, tüm sektörleri kapsayacak, ileriye dönük, 3-5 yıl sonraya değil, acilen yaraya merhem olacak bir paket hazırlanıyor."

Kara, sabırsızlıkla bekledikleri özel teşvik paketinin son aşamasına geldiğini ve kısa süre içerisinde tamamlanarak Başbakan Yıldırım'a sunulacağını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :