Kilis'e düşen roket mermileri

Kilis'e düşen roket mermileri

Kilis genelinde 30 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklandı

KİLİS (AA) - Kilis'te toplantı ve gösteri yürüyüşleri, 30 gün süreyle yasaklandı.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, 2011 yılından itibaren Suriye'de devam eden iç karışıklık ve savaş ortamının etkilerinin Kilis ve Türkiye'de de hissedilmekte olduğu belirtilerek, DAEŞ bölgesinden atıldığı değerlendirilen roketlerin kentin çeşitli yerlerine düşmesi sonucu can ve mal kayıplarının meydana geldiği anımsatıldı.

Yaşanan süreçte sosyal ağlar üzerinde ve diğer iletişim kanallarıyla toplumu provoke etmeye çalışan kişi ve gruplar tarafından Suriyeli misafirlere yönelik tepkisel eylemler gerçekleştirilmek istendiğinin görüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tür faaliyetlerin barış ve kardeşlik ruhunu, ilimizin huzur ve güvenliğini olumsuz etkilediği, sınır ili olmamız nedeniyle açık alanlarda oluşan toplulukların telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen nedenlerle, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun, 'milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması' başlığı altında yer alan, 'Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir', toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ancak milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabileceğini ifade eden Anayasa'nın 34. maddesi, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10, 17, 23 ve 32. maddeleriyle, kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 5. maddesi, İl İdaresi Kanunu'nun 11/A ve 11/C maddelerine istinaden 22 Nisan 2016 tarihinden itibaren Kilis il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşleri 30 gün süreyle yasaklanmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :