Kilis ve Şanlıurfa'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kilis ve Şanlıurfa'dan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kilis Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik için yaklaşık 3 bin kişilik yöresel yemek hazırladı- Kilis Valisi Tekinarslan: - "Milletimizin dayanışması, bekası, birlik duygusu, tek vücut olma duygusu bütün dünyayı ürkütüyor, korkutuyor

KİLİS (AA) - Kilis Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik için yaklaşık 3 bin kişilik yemek hazırladı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilisli kadınların civan, mert askerler için yemekler hazırladığını belirterek kendilerinin de hazırlanan yemekleri sınırın öte tarafındaki askerlere ulaştıracaklarını söyledi.

Kilis'e atılan roketlerden sonra hayatın akışında zerre değişiklik olmadığına dikkati çeken Tekinarslan, "Ne Kilis halkının buradan uzaklaşması söz konusu ne de dün olduğu gibi bugün endişe mevzu bahis. Kilis halkı bu topraklarda var olduğundan beri vatan, millet deyince gözünü budaktan esirgemez. En ön saflarda mücadelesini verir." dedi.

Atılan roketlerin Kilis halkını yıldırmadığını, korkutmadığını, psikolojisini bozmadığını vurgulayan Tekinarslan, tam tersine birliklerini, dirençlerini ve kararlılıklarını daha da arttırdığını belirtti. 3-5 tetikçinin attığı bombalarla yılmayacaklarının altını çizen Tekinarslan, şöyle konuştu:

"Bunların arkasındakilerin hepsi toplanıp geldi, defettik. İnşallah aydınlık günlerde Kilis halkıyla yaşayacağız. Ülkemizin çeşitli noktalarından kuruluşlar, kadınlar, gençler 'Elimizden ne gelir, ne yapabiliriz?' diye soruyorlar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonları bir merkezde TSK'nin koordinasyonunda yürütmeye çalışıyoruz ama milletimizin dayanışması, bekası, birlik duygusu, tek vücut olma duygusu bütün dünyayı ürkütüyor, korkutuyor. Yakın zamanda ne Kilis'e atılan roketlerden ne de hudutlarımızda bizi tehdit etmeye kalkan teröristlerden eser kalacak. Biz sadece vatan ve milleti savunmaya çalışmıyoruz, aynı zamanda Afrin'deki Kürt kardeşlerimizin de huzur ve güvenlikle tanışmaları için de mücadele ediyoruz.''

Belediye Başkanı Hasan Kara da "Zeytin Dali Harekatı"nın amacının Kilis, Hatay ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamak ve Kilis'e atılan roketleri önlemek olduğunu aktardı.

Atılan roketlerin, füzelerin kendilerini asla yıldırmayacağını ifade eden Kara, batının "Afrin operasyonuyla" sivil halka zarar gelmesinden endişe ettiğini anımsatarak şunları söyledi:

"Bizim ordumuz kuyumcu hassasiyetiyle sadece terörist grupları imha etmeye çalışırken sivillere zarar vermezken o teröristler bulundukları yerden gece gündüz, ibadet yeri gözetmeden, bizim üzerimize füze atıyor. Batıdan buraya gelip tahrip edilen yerleri görmelerini istiyorum. Siviller zarar görmesin derlerken biz burada yakınlarımızı kaybediyoruz. Ben sabaha kadar askerlerimizi için yemek yapan bacılarımıza çok teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından dualar ve sloganlar eşliğinde yemekler sınır birliklerine gönderildi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup engelli, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Siverek Engelliler Derneği öncülüğünde bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "En büyük asker bizim asker" sloganları atarak Siverek Askerlik Şubesi önüne geldi.

Siverek Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Alper Arıkan, duyarlılıklarından dolayı engellilere teşekkür etti. Görev başında olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü milletinden alan bir ordu olduğunu ve bu bilinçle göreve gittiğini anlatan Arıkan, şöyle konuştu:

"Adım atarken arkasındakileri düşünmeyen ordumuz, görevi ne ise onu ifa edip tekrar asıl görev yeri olan ülkemize geri geleceğinden kimsenin şüphesi yok. Önemli olan karşımızdaki teröristlerin seri bir şekilde etkisiz hale getirilmesi ve ülke sınırlarımızın korunarak vatandaşlarımızın can ve kaybına uğramamasıdır."

Dernek Başkanı Feridun Şenateş ise ülkenin huzuru ve bekası için terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na engelliler olarak katılmak istediklerini ifade etti.

Kol, bacak veya diğer uzuvlarında bir eksilik olmasının devletin yanında yer almalarına engel olmadığını dile getiren Şenateş, "Eli kanlı terör örgütleriyle mücadele eden şanlı ordumuzun bir neferi olmak istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından engelliler dilekçelerini şube yetkililerine teslim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :