Kilis esnafına acil destek kredisi

Kilis esnafına acil destek kredisi

Vali Çataklı: - "Esnafımızın, tüccarımızın karşılaştığı ekonomik sorunlara çözüm bulunabilmesi maksadıyla KOSGEB tarafından işletme başına 40 bin lira kredi verilecek. Kredi sıfır faizli ve ilk 12 ay ödemesiz olacak"

KİLİS (AA) - Kilis Valisi İsmail Çataklı, terör örgütü DEAŞ'ın roketli saldırılarının, il genelinde tahribata neden olduğunu, bu kapsamda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) sıfır faizli 40 bin liralık acil destek kredisi verileceğini bildirdi.
Çataklı, Valilik Toplantı Salonunda, kentin son yıllarda Suriye'den gelen mülteci akını nedeniyle yoğun bir nüfusa ev sahipliği yaptığını, bu durumun ekonomik ve sosyal alanda ciddi sorunları biriktirdiğini söyledi.
Terör örgütü DEAŞ'ın ocak ayında başlayıp uzun süre devam eden roketli saldırılarının, il genelinde ağır tahribatlar bıraktığını dile getiren Çataklı, "Bu roket saldırıları nedeniyle 25 insanımız hayatını kaybetti, 100'e yakın insanımız yaralandı. Aralıksız yedi gün iş yerlerinin kapandığı, birçok insanımızın il dışına göç etmek zorunda kaldığı dönemler yaşandı" dedi. Bu süreçler sonucunda ortaya çıkan ekonomik sorunlara belli düzeyde çare üretmek açısından hükümetin bazı çalışmaları olduğunu vurgulayan Çataklı, şunları kaydetti:"Özellikle esnafımızın, tüccarımızın karşılaştığı ekonomik sorunlara çözüm bulunabilmesi maksadıyla KOSGEB tarafından işletme başına 40 bin lira kredi verilecek. Kredi sıfır faizli ve ilk 12 ay ödemesiz olacak, kalanı da 36 ay içerisinde 3'er aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Buradaki önemli bir ayrıntı şu, işletme 8 bin 650 lira olan faiz veya kar payının tamamını KOSGEB üstlenmiş olacak. Yani işletmelerimiz dönemin sonunda sadece çektikleri rakamı geri ödeyecekler."
Söz konusu kredinin Kilis'e mahsus olduğunu ve bundan 5 bin esnafın faydalanabileceğini aktaran Çataklı, esnafın 30 Haziran 2017'ye kadar bu haktan yararlanabileceğini kaydetti.KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğan da işletmelerin bu imkandan faydalanabilmesi için KOSGEB'e kayıt yaptırması gerektiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler