Kilis Belediyesinden ramazan yardımı

Kilis Belediyesinden ramazan yardımı

KİLİS (AA) - Kilis Belediyesi, ramazan nedeniyle başlatılan çalışmalarla ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor. Belediye tarafından kurulan beş noktada...

KİLİS (AA) - Kilis Belediyesi, ramazan nedeniyle başlatılan çalışmalarla ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Belediye tarafından kurulan beş noktada günlük bin aileye iftariyelik kumanya ve 500 aileye sıcak yemek dağıtılırken, kurulan 3 çorba istasyonunda da 500 kişilik sıcak çorba ikramı gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan yardımcısı Cuma Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Gıda Bankası aracılığıyla, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelere umut ışığı olmak için bu ramazan da yardımların sürdüğünü belirtti.

Özdemir, sınırın hemen yanı başında yaşanan savaş nedeniyle buruk bir ramazan geçirdiklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Yaşadığımız coğrafyada kan ve göz yaşı çok fazla. Milyonlarca insan evinden barkından, yerinden yurdundan olmuş durumda. Zor durumda yaşayan bu insanlara bir nebzede olsa Kilis Belediyesi olarak destek olmanın gayreti içerisindeyiz. Yapılan bu yardımlar sadece bu Ramazan ayına has değil tüm yıl boyunca elimizden gelen her türlü maddi manevi desteği yapıyoruz."

Ramazanın bereket, kardeşlik, barış ve sevginin daha çok yüceldiği aylardan olduğuna işaret eden Özdemir, böyle zamanlarda daha hassas davrandıklarını ve oruç tutan vatandaşların sofrasına katkıda bulunmak istediklerini aktardı.

Özdemir, ramazan ayında 5 bin aileye de gıda kolisi dağıtılacağını anımsatarak, verilen desteğin kesin çözüm olmadığını, asıl çözümün savaş mağduru insanların yeniden kendi yuvalarına dönmesi olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :