Kılınç, 2009 yılını değerlendirdi
Konya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alı Kılınç, 2009 yılını değerlendirdi.
Kılınç, Konya Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yapılan çalışmalarla Türkiye genelinde 930 kefalet kooperatifi arasında ilk 10'a girdiğini belirtti.
Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye genelindeki kooperatiflerin yüzde 80'inin devre dışı kaldığını ifade eden Kılınç, ''Konya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2009 yılında 840 esnaf ve sanatkarımıza toplam 17 milyon 500 bin lira kredi kullandırdı. Halen kullandırmakta olduğumuz yüzde 8 olan yıllık kredi faiz oranıyla esnafımız, en ucuz krediden yararlanmaktadır'' dedi.
Esnaf sanatkarların nakit sıkıntılarında yanlarında olduklarını belirten Kılınç, ''2009 yılında gelen 8 milyon lira plasmanla toplam plasmanımız 27 milyon liraya ulaşmıştır. Üst kredi limitimiz 35 bin liradır. Kooperatif bünyesinde kurduğumuz Yardım Fonundan ise 1 milyon lira Fon Kredisi kullandırdık'' diye konuştu. Kılınç, 21 Ocak'ta Dedeman Otel'de 56. Olağan Genel Kurul yapacaklarını sözlerine ekledi.