Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ile Demirtaş, BBP Genel Başkanı Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti

ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, Yüksekdağ ve Demirtaş, telefonla aradıkları Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti ve saldırıyı kınadı.

BBP Genel Başkan Destici, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan saldırıya ilişkin Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradığını ve geçmiş olsun dilediğini belirtti.

Destici, açıklamasında "CHP konvoyuna PKK terör örgütü tarafından yapılan kahpe saldırıyı lanetliyorum. Öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine geçmiş olsun diliyorum. Saldırı Sayın Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türkiye'ye, Türk demokrasisine yapılmıştır. Saldırıda yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak da yaptığı yazılı açıklamada, saldırının ardından Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dilediğinde bulunduğunu aktardı.

Kamalak, açıklamasında "Bu saldırı, son dönemde ülkemizde oluşan toplumsal ve siyasal birlik ve beraberlik ruhuna yöneliktir. Ama bizim milletimiz, sağduyuludur. Bu tür provokasyonların üstesinden gelecektir. Bu tür provokasyonlar, oluşan birlik ve beraberlik ruhunu yok edemeyecektir. Bu vesile ile bu hain saldırıda şehit düşen askerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara ise acil şifalar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gökçek, Twitter hesabından attığı mesajda, olayı lanetlediğini belirterek "Sayın Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun. Terörist her zaman, her kişi ve kendi dışındaki ideolojiler için teröristtir. Sadece zaman kollar… Lanetliyoruz." ifadelerini kaydetti.

Öte yandan, Vatan Partisinden yapılan açıklamaya göre ise Genel Başkan Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu’na bir geçmiş olsun mesajı gönderdi ve şehit olan asker için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'e taziyelerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :