Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Birlik, beraberlik tablosundan rahatsız olanlar, bunu çekemeyenler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı bir terör eylemi gerçekleştirdiler"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin, "Birlik, beraberlik tablosundan rahatsız olanlar, bunu çekemeyenler CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı bir terör eylemi gerçekleştirdiler." dedi.

Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu oda ve borsa başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir tablonun ortaya çıktığını belirtti.

Tüm siyasi partilerin başta genel başkanlar olmak üzere, sivil iradenin yanında olduğunu, birlik ve beraberlik tablosu ortaya koyduklarını hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu birlik, beraberlik tablosundan rahatsız olanlar, bunu çekemeyenler CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na karşı bir terör eylemi gerçekleştirdiler. Bu terör eylemini yapanların amaçları ne? Amaçları böyle bir tabloda yaşanmaması, provokasyonlara getirerek insanlar arasındaki siyasi görüş ayrılıkları, etnik kimlikleri körükleyerek insanları birbirleriyle kavga eder hale getirmek. Ama Allah'a hamdolsun bunu başaramayacaklar."

Milletin sağduyulu, feraset sahibi olduğunu vurgulayan Tüfenkci, milletin ferasetinin bu provokasyonları önleyeceğini kaydetti.

Tüfenkci, ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile toplantıya katılmadan önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradıklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :