Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar'a Hakaret Davasında Ara Karar: Mütalaa Hazırlanacak

Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar'a Hakaret Davasında Ara Karar: Mütalaa Hazırlanacak

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, müştekinin şikayetinden vazgeçmesi sonrası mütalaa hazırlanması için dosya Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014 yılında eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Müşteki Erdoğan Bayraktar'ın şikayetinden vazgeçtiği belirtilirken, mahkeme dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar verdi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince mecliste yapılan konuşmaların soruşturma ve kovuşturma konusu yapılamayacağını savunarak, dosyanın başından itibaren açılmaması gereken bir dava olduğunu vurguladı. Savunmasında müvekkilinin eleştirel değerlendirmelerinin haklı olduğunu ileri süren Çelik, mahkemeden düşme kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, duruşmanın ardından dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bu gelişmelerle birlikte, Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar'a hakaret davasında mütalaa süreci başlamış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.