Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Eğitim-Bir-Sen İzmir Kadınlar Komisyonu Başkanı Usman: - "Kılıçdaroğlu’nun öncelikle Sayın Bakan olmak üzere toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, başta CHP ve tüm siyasi partilerin milletvekillerinin ve CHP’ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini

İZMİR (AA) - Eğitim-Bir-Sen İzmir Kadınlar Komisyonu Başkanı Arzu Usman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Kılıçdaroğlu’nun öncelikle Sayın Bakan olmak üzere toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, başta CHP ve tüm siyasi partilerin milletvekillerinin ve CHP’ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini sert bir dille ifade etmelerini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Usman, yaptığı yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini kınadıklarını belirterek, "Terbiye, ahlak ve edep sınırlarını aşan hakaret ve tahrik dolu cümlelerin bu ülkenin kadınlarını derinden yaralamıştır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin meclisi ve kadın hedef aldığına işaret eden Usman, açıklamasında, "Kemal Kılıçdaroğlu topluma ahlak dersi vermeye kalkarken bu milletin bütün kadınlarının ar, namus ve haysiyetiyle oynamış kadını değersizleştiren ve aşağılayan iğrenç cümlelerle siyasi tarihe kara bir leke olarak düşmüştür" görüşüne yer verdi.

Toplumdaki kadınların Kılıçdaroğlu'na tepki göstermesini isteyen Usman, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun sözlerine en başta ailesinin ve mensubu bulunduğu CHP’li kadınların tepki koyması gerekmektedir. Koyacakları bu tepki aynı zamanda bunların kadın hakları konusundaki samimiyetlerinin de göstergesi olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun öncelikle Sayın Bakan olmak üzere toplumdaki bütün kadınlardan özür dilemesini, başta CHP ve tüm siyasi partilerin milletvekillerinin ve CHP’ye oy vermiş tüm kadınların tepkilerini sert bir dille ifade etmelerini bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :