Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos tepkisine kapak: Zaferi 'ezan okudu’ diye hapiste süründürdüğünüz millet kazandı

Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos tepkisine kapak: Zaferi 'ezan okudu’ diye hapiste süründürdüğünüz millet kazandı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun korona virüs salgını nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamalara tepkisine gazeteci Nuh Albayrak’tan şahane bir kapak geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korona virüs salgını nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamalara tepkisine Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’tan şahane bir kapak geldi.

Nuh Albayrak twiter hesabından yaptığı, “Yeni tepinme alanı buldular: 30 Ağustos. Kılıçdaroğlu ağlamaklı; artistik bir sesle, “Bunlar, 30 Ağustos’u hangi milletin kazandığını biliyor mu?” diye soruyor. Elbette... ‘Ezan okudu’ diye hapiste süründürdüğünüz, ‘şapka giymedi’ diye darağacında sallandırdığınız millet kazandı” paylaşımı sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

kapak.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı'nın çok zor koşullarda yapıldığını, insanların yaşamlarını ülkenin geleceği için seve seve feda ettiğini söylemişti. Reşat Çiğiltepe'nin Büyük Taarruz sırasında Çiğiltepe'yi almakla görevlendirildiğini ve Atatürk'e söz verdiği saatte Çiğiltepe'yi alamadığı için hayatına son verdiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bu gerçekleri acaba devleti yönetenler biliyorlar mı? Milli Kurtuluş Savaşı'nın hangi koşullarda verildiğini biliyorlar mı? Ayağında çarığıyla, kucağında çocuğuyla, omuzunda topuyla cepheye silah taşıyan anneleri biliyorlar mı acaba?" dedi
Korona virüs nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmeleri sorulan Kılıçdaroğlu, "30 Ağustos, Lozan'a başı dik gitmenin en önemli adımıdır. Düşmanın Anadolu topraklarından kovulmasıdır, ağır bedellerin ödenmesidir. Bu tarih için bırakın pandemiyi, bu tarih için bugün milyonlarca insan hayatını vermeye hazırdır. Dolayısıyla Türkiye'yi bilmeyen, tarihini bilmeyen, Milli Kurtuluş Savaşı'nın hangi koşullarda verildiğini bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız. Bu hepimizi üzüyor. Umarım Miralay Reşat'ı, Gazi Mustafa Kemal'i, Kazım Karabekir'i, Rauf Orbay'ı oturur yeniden okurlar" şeklinde konuştu.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un, partili 249 belediyeye genelge göndererek, “Pandemi kurallarından taviz verilmeden” 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkuyla kutlanmasını istediği öğrenildi.

Etiketler :