Kılıçdaroğlu’na hakaretten yargılanan Alaattin Çakıcı'nın cezası belli oldu

Kılıçdaroğlu’na hakaretten yargılanan Alaattin Çakıcı'nın cezası belli oldu

Alaattin Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'tehdit' suçlarıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çakıcı'nın cezayla ilgili istinaf mahkemesine başvuru yaptığı öğrenildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'tehdit' suçlarıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Alaattin Çakıcı'nın avukatı Gökhan Kılıç'ın cezayla ilgili istinaf mahkemesine başvuru yaptığı öğrenildi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya davanın tarafları katılmazken, avukatlar salonda hazır bulundu. Çakıcı'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan avukat Gökhan Kılıç, bu mazeretin kabul edilmesini talep etti. Bu talebe karşılık Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise bu durumun yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu söyledi.

Mahkeme savcısı da sanık Çakıcı'nın avukatı Kılıç'ın talebinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, davada hükmün açıklanmasını istedi. Hükmü açıklayan mahkeme, sanık Alaattin Çakıcı hakkında "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "tehdit" suçlarından toplam 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Alaattin Çakıcı'ya ait sosyal medya hesabından 17 Kasım ve 18 Kasım 2020'de paylaşılan açıklamalarda müşteki Kılıçdaroğlu'na karşı hakaret ve tehdit suçlarının işlendiği belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler