Kılıçdaroğlu Konya’yı Hollanda'dan büyük ülke yaptı! İşte sosyal medyada gündem olan son gaflar

Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli'de gaflarına bir yenisini daha ekleyerek Konya'nın Hollanda'dan büyük bir ülke olduğunu söyledi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turlarına başladı. Konya Ereğli'de konuşan Kılıçdaroğlu, tarımsal üretimle ilgili olarak konuştuğu sırada Konya ile Hollanda'yı kıyaslayarak, "Konya Hollanda'dan büyük bir ülke. Toprak olarak Hollanda'dan büyük bir ülke" dedi.

ÇORUM İÇİN DE ÜLKE DEMİŞTİ

Geçtiğimiz senelerde Çorum'da bir programa katılan ve Çorum için de ülke gafında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakın değerli arkadaşlar, Çorum aynı zamanda ciddi ihracat yapan bir ülkedir. Şey, ildir" ifadelerinde bulunmuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN LİDERLERİ OLARAK BURADAYIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde de deprem felaketinin yaşandığı Malatya'da büyük bir gafa imza atmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaparken Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakı olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun "Burada Cumhur İttifakı'nın liderleri olarak buradayız ama.." sözlerini Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu düzeltti.

GAZİANTEP YERİNE ŞANLIURFA DEDİ

Geçtiğimiz aylarda da Gaziantep'e giden Kılıçdaroğlu, hangi ilde olduğunu unutmuştu. Gazianteplilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum." dedi. Bu sözlerin ardından salonda gülüşmeler oluşurken, bazı misafirlerin Kılıçdaroğlu'nu "Gaziantep, Gaziantep" diye düzeltmeye çalışması ise dikkat çekmişti.

"NECİP FAZIL KISAKÜREK ŞAİR GALİBA.."

Geçtiğimiz hafta Hatay'da katıldığı programda şair Necip Fazıl Kısakürek'ten alıntı yapmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu yine gündem olmuştu. "Destan" isimli şiirinden bir beyit okumaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Hani diyor ya, şair galiba şair, Necip Fazıl..." ifadeleri ile tepkilere neden olmuştu.

EREĞLİ'DE KONUŞTU

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'nın Ereğli ilçesinde Millet Buluşması programına katıldı. Ereğli Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen buluşmada konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte çalışarak ülkeye huzuru getireceklerini belirterek, "Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğiz. Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

Tarımsal üretim ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, Konya ile Hollanda'yı karşılaştırarak, "Konya Hollanda'dan büyük bir ülke. Toprak olarak Hollanda'dan büyük bir ülke" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hollanda'nın 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var, Türkiye sadece 24 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Türkiye'nin sorunları, tarımın sorunları çok büyük. Türkiye dünya ile yarışmak zorundadır, bölgesinin lideri olmak zorundadır. Güneşli günleri hep beraber göreceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte salonda bulunan katılımcıları selamladı.

Konya mı büyük Hollanda mı?

Kılıçdaroğlu'nun Hollanda’dan da büyük ülke dediği Konya'nın yüz ölçümü 38 bin 873 kilometrekare. Hollanda'nın yüz ölçümü ise 41 bin 850 kilometrekare.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum