Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan nefreti siyasetine devam.. ABD kaynaklı kamuya açık bilgileri 'gizli' diye paylaştı

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan nefreti siyasetine devam.. ABD kaynaklı kamuya açık bilgileri 'gizli' diye paylaştı

Kemal Kılıçdaroğlu, skandal paylaşımlarına bir yenisini ekleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesini hedef aldı. 'Gizli' diye paylaştığı belgelerin, ABD'de herkese açık olduğu ortaya çıkarken, AK Parti cephesinden tepkiler de art arda geldi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımlara bir yenisini daha ekledi. Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve ailesini hedef alan mesnetsiz iddialarla algı yapan Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı belgelerin, ABD Adalet Bakanlığı tarafından herkese açık olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir video yayınlayacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, yine siyasetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden yaparak, ABD'de kurulan bir vakıf üzerinden mesnetsiz suçlamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun 'gizli' diye paylaştıkları ABD'de açık bilgi

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’den vakıflar üzerinden ‘gizli’ bir şekilde Amerika’ya para kaçırıldığını iddia etti. Ancak CHP Lideri’nin paylaştığı belgeler, ABD Adalet Bakanlığı tarafından herkese açık bilgiler.

ÖMER ÇELİK: KILIÇDAROĞLU İÇ KAOS OLUŞTURMAK İSTİYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun bu söylemleri üzerine haber kanallarında canlı yayına bağlanarak, FETÖ ağzıyla gündeme sokulan iftira kampanyasının zamanlanmasına dikkat çekti.

Çelik, "Ortaya attığı iftiralar FETÖ kampanyasıdır. Türkiye düşmanlarının propagandasını dillendiriyor. AK Parti hukuki girişimlerde bulunacak. Kılıçdaroğlu herkesi suçluyor ve demokrasiyi hedef alıyor. Söylediği tek şey iftira atmak. Belge açıklayacağım diyor açıklayamıyor. Örnek verir verdiği örnekler doğru değildir" diyerek sert tepki gösterdi.

"YANILDIĞI KONULARIN HADDİ HESABI YOK"

"Türkiye ne zaman atağa kalksa ülke içinde kırılganlık oluşturmaya çalışıyor. Sinsi bir faaliyet yürütüyorlar. Bundan sonrasında açıklamalarına itibar edilmemesi gerekiyor. Hükümeti kanunsuzlukla suçluyor. Cumhurbaşkanlığı makamını tehdit etmeye kalkıyor. Yanıldığı konuların haddi hesabı yok. En dikkat çekici husus ise Cumhurbaşkanını açık bir şekilde tehdit etmek. FETÖ'cüler kendisine gizli belge diye vermişlerdir."

"AİLE KAVRAMINA VE CUMHURBAŞKANLIĞINA SAYGISIZLIK"

Ömer Çelik, açıklamasında şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu, sile kavramına ve Cumhurbaşkanlığına saygıdan kaçmaktadır. Vesayetin iradesi altında olduğunu bir keza daha ortaya koydu. Siyasi aklın varsa konuş bak biz sana nasıl cevaplar veriyoruz. Devletin kuruluşlarını işlevsiz hale getirmek istiyorlar. Koskoca partileri böylesine bir iftira kampanyasının parçası haline getirmeye çalışıyorlar.

Burada açık kurumlar üzerinde iftira atarak kaçacak demek ahlaksızlıktır. FETÖ'nün darbe girişiminden kaçmamış ölümü göze almış bir Cumhurbaşkanına bu iftirayı yapmak ahlaksızlıktır. Aile kavramını bu şekilde sistematik bir şekilde hedefe koyması karşısında Türkiye'de ailesi olan bütün vatandaşlarımız gereken karşılığı verecektir. Sonra bize niye bu dili kullanıyorsunuz demesinler. Eğer biz gerekeni yapmazsak işimizi yapmamış oluruz.

"HİÇ KİMSE, SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANINI TEHDİT EDEMEZ"

"Biz demokratik adap içerisinde bu mücadeleyi vereceğiz. Hiç kimse seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit edemez. Hiç kimse ailesine karşı ve resmen kanunlarla kurulmuş vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize sahip çıkmak için faaliyet gösteren vakıflara sanki bir terör örgütüymüş imasında bulunarak bu şekilde hedef gösterip mücadele etmeye kalkamaz. Biz buradaki mücadele konusunda deneyimliyiz.

KURTULMUŞ: KILIÇDAROĞLU İFTİRA SKALASINI YUKARI ÇEKTİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan ve hükümeti hedef alan açıklamalarına canlı yayında tepki gösterdi.

"Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti" diyen Kurtulmuş, "Bu tarz Türkiye siyasetini kirletiyor, bu dil zehirli. Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da nasıl kaçtığını herkes biliyor. Söylemleri tamamen FETÖ'vari bir söylemdir. Biz buradayız cumhurbaşkanımız burada. Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti. Sürekli saldıran, sürekli nezaketsizlik dilini kullanan belkide kendisinin adaylığı ile ilgili şüpheler, sorular arttıkça kendi tarafını konsolide etmek için uğraştığı bir tavır içinde görüyoruz" dedi.

FAHRETTİN ALTUN: YAPTIKLARI TEK ŞEY YALAN TERÖRÜDÜR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkan Erdoğan’a yönelik iftira sözlerine tepki göstererek, "Ne yaparlarsa yapsınlar bürokratlar pirim vermeyecek. 15 Temmuz'da kimin saklanacak delik aradıklarını gördük. Bu tehdit diliyle biz çok karşılaştık bu yeni değildir. Bu çaresizlik ve acziyetin göstergesidir. Yaptıkları tek şey yalan terörüdür. İsmi anılan vakıflar açık ve şeffaftır. Vakıflarımız Türk öğrencilerini destekleme gayretindedir. Başkan Erdoğan yalan terörüne karşı çok mücadeleler vermiştir. Bu hukuki mücadele verilmesi gereken bir husustur. Cumhurbaşkanı Erdoğan hukuki bir mücadele ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.

HAMZA DAĞ: KILIÇDAROĞLU KENDİSİNE VERİLEN GÖREVİ YERİNE GETİRDİ

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi.

Hamza Dağ, sosyal medya hesabından açıklamada, ''Bugün yine kendisine verilen görevi yerine getirdi... Kemal Kılıçdaroğlu adlı düşük kabiliyetlere sahip, silik şahıs, partisinde sözü geçmeyen bir grup başkanvekili iken, bir FETÖ klasiği olan kaset kumpası yoluyla CHP'yi ele geçirecek, FETÖnün sözcüsü olacak güce nasıl erişti? Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ eliyle CHP'ye musallat edilen, FETÖ'nün sözcülüğünü yapmak için CHP'nin başına atanmış, iliştirilmiş bir projedir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.