Kıbrıs Rum basını da 'Kılıçdaroğlu' dedi! Seçilirse 'umut var'

Kıbrıs Rum basını da 'Kılıçdaroğlu' dedi! Seçilirse 'umut var'

Kıbrıs Rum basınından Cyprus Mail gazetesinde, "Kılıçdaroğlu kazanırsa Kıbrıs çözümü için umut var" başlıklı bir yazıda, Türkiye'nin Kıbrıs Türk Devleti vurgusunun aksine, çözümün adının 'konfederasyon' olacağı ifade edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki devlet temelinde çözüm bulunması gerektiğinde ısrar ederken, CHP'nin dış politika başdanışmanı Ünal Çeviköz, "Kıbrıs Türklerinin içişlerine karışmayalım" mesajı vermişti. Kıbrıs Rum kesiminden bir gazete de Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde beklentilerini sıralayan bir yazı yayınladı.

Kıbrıs Rum basınından Cyprus Mail'de "Kılıçdaroğlu kazanırsa Kıbrıs çözümü için umut var" başlıklı bir yazı yayınlandı. Kıbrıs konusunda konfederasyon önerisi ortaya atıldı. Skandal yazıda, "Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye genel seçimlerini kazanırsa, Kıbrıs konusunda kazan-kazan-kazan çözümü yakın olabilir. Çözümün adı konfederasyon olacaktır" ifadeleri yer aldı.

Haberde, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde, Kıbrıs'ta uzun süredir devam eden krizi sonlandırabileceği de ifade edildi.

CHP'Lİ ÜNAL ÇEVİKÖZ: İÇİŞLERİNE KARIŞMAYALIM

BU arada CHP Lideri'nin dış politika başdanışmanı Ünal Çeviköz, "Kıbrıs Türklerinin içişlerine karışmayalım" mesajı vermiş, "Önce güveni geri kazanmalıyız. O zaman zor konuları da çözebiliriz. Kıbrıs'a gelince, çözümün Ada'daki iki toplum tarafından bulunması gerekiyor" açıklamaları ile tepki çekmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.