Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis:- "Rum tarafı muhtemel çözümün ertesi gününe hazırlanıyor. Bu kapsamda hazırlıkların birinci planında kapalı Maraş’ın iadesi var"

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum tarafının muhtemel çözümün ertesi gününe hazırlandığını belirterek, bu kapsamda birinci hazırlık planında kapalı Maraş’ın iadesi olduğunu açıkladı.

Kasulidis, Rum basına yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta olası bir çözümün ardından birkaç ay sürecek geçiş dönemi için ön hazırlık yaptıklarını belirterek, hazırlıkların birinci planında kapalı Maraş’ın iadesinin bulunduğunu kaydetti.

Bugün çeşitli çalışma gruplarının kentin iadesi, yeniden imarı ve yasal sahiplerinin yeniden iskanıyla ilgili bütün konuları ele aldığını aktaran Kasulidis, teknik komitelerin çözüm sonrası dönem için mevzuatları hazırlamakta olduğuna işaret etti.

Kasulidis, Rum yönetiminin başka ülkelerle imzaladığı çeşitli anlaşmaların da incelendiğini belirterek, Güzelyurt'un iadesi olmadan çözümün olmayacağını savundu.

Rum Bakan, "Türkiye isterse, Kıbrıs sorununun bütün etkilerini ve geçmiş yıllardakinden çok daha büyük olan maliyetini sırtından atacak. Türkiye, Doğu Akdeniz’de yalnızlığını hissetti, bizim uluslararası arenada ve bölgedeki diplomatik başarılarımızı hissetti" ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :