Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı başkanlığındaki heyet, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü sebebiyle Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğine şükran ziyaretinde bulundu

LONDRA (AA) - Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümünü kutlayarak, "Türkiye, o gün dünyaya, Kıbrıs Türk’ünün yalnız olmadığını ve yalnız bırakılmayacağını göstermiştir." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla, KKTC Londra Temsilciliği ile Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Türk derneklerinin temsilcileri, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğine şükran ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç, Barış Harekatı’ndan itibaren adaya sadece barışın hakim olduğunu belirterek, Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümünü kutladı.

Bilgiç, "Kıbrıs Türk'ü bu tarihten (Barış Harekatı) itibaren kendi vatanında huzurlu bir biçimde yaşamıştır. Türkiye, o gün dünyaya, Kıbrıs Türk’ünün yalnız olmadığını ve yalnız bırakılmayacağını göstermiştir." dedi.

Adadaki Kıbrıs sorununun da bu yıl çözüme ulaşılmasının hedeflendiğini vurgulayan Büyükelçi Bilgiç, "Bu hususta Kıbrıs Türk tarafı üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmektedir. Ülkemiz de süreci kararlılıkla desteklemeye devam etmektedir ve edecektir. Adada, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümün tesis edilmesi için siyasi irade birinci koşuldur. Kıbrıs Rum tarafının da bu iradeyi sergilemesi tüm uluslararası kamuoyunun beklentisidir." diye konuştu.

KKTC'nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da 20 Tammuz Barış Harekatı’ndan bugüne kadar geçen 42 yılda, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'nin desteği ve iş birliğiyle her türlü haksız baskı ve izolasyonlara rağmen, tüm imkanları zorlayarak büyük gelişmeler gösterdiğini bildirdi.

Tuncalı, "Kıbrıs Türk halkı, Anadolu halkının sonsuz desteğini her zaman yanında hissetmekte, ve Türkiye Cumhuriyeti ile ülkemizin sarsılmaz bağlarla bağlı ilişkilerinin önemini çok iyi bilmektedir." ifadesini kullandı.

Tuncalı, Barış Harekatı'nı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetleri ve harekata kadar tüm gücüyle yok olmaya direnen Kıbrıs Türk halkını saygıyla selamladığını belirterek, Türk devletine, Anadolu halkına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Tuncalı, Türkiye'ye teşekkürlerini ileterek, Büyükelçi Bilgiç'e çiçek verdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler