KHK kapsamında görevlendirme yapılan belediyeler

KHK kapsamında görevlendirme yapılan belediyeler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 285 personel ve 83 iş makinesiyle kar ve buzlanmaya karşı mücadele edecek

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'nın, vatandaşların beklediği hizmetlere kavuşması için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, vatandaşın kışı sorunsuz bir şekilde geçirmesi için başlattığı hazırlıkları tamamladı.

- 400 ton tuz ve 300 ton soğuk asfalt alındı

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Kendal Okutucu yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki 6 bin kilometrelik yol ağında kış aylarında sorun yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladıklarını kaydederek, çalışmaları ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürüteceklerini söyledi.

17 ilçede 285 personel ve 83 iş makinesiyle kar ve buzlanmaya karşı mücadele edeceklerini bildiren Okutucu, merkez ve kırsal ilçelerde oluşabilecek acil durumlara karşı 54 iş makinesi ve 15 kar küreme ve tuzlama aracıyla müdahale edeceklerini belirtti.

Okutucu, ayrıca buzlanmaya karşı 400 ton tuz ile yama yapmak için 300 ton soğuk asfalt aldıklarını dile getirdi.

Özellikle kırsalda oturan vatandaşın mağdur olmaması için büyükşehir belediyesi iletişim numaralarından kendilerine ulaşılabileceğini ifade eden Okutucu, talepleri en hızlı şekilde karşılayacaklarını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :