KHK ile 28 belediyeye görevlendirme

KHK ile 28 belediyeye görevlendirme

Şanlıurfa Vali Vekili Çelikkaya: "(Suruç Belediyesi) 110 işçinin hepsi şu anda işinin başında. 1-2 tanesi mazeretleri nedeniyle çalışmıyorlar"- "Bir maksada matuf olarak 110 işçinin işi bıraktığı ya da çalışmayıp istifa ettiği şeklinde haberlerin maksadın

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Vali Vekili Yusuf Ziya Çelikkaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirmenin yapıldığı Suruç Belediyesi'nde 110 işçinin işlerinin başında olduğunu bildirdi.

Çelikkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KHK ile 28 belediyeye görevlendirme yapıldığını, Suruç Belediyesi'nin de bunlardan birisi olduğunu anımsattı.

Bazı kesimlerin alınan bu kararı manipüle etmek için bir çalışma içerisine girdiğini belirten Çelikkaya, "Bu çerçevede Suruç Belediyesinde görevli 110 çalışan güya 'biz bu kayyum ile çalışmak istemiyoruz' diyerek tamamen manipüle edilmiş gerçek dışı haberler çıktı. Doğrusu 110 işçinin hepsi şu anda işinin başında. 1-2 tanesi mazeretleri nedeniyle çalışmıyorlar." dedi.

İşçilerin belediye başkanının seçildiği partiye tavır alarak işlerine devam ettiğini ifade eden Çelikkaya, yapılan haberlerin tamamen yanlış haberler olduğunu vurguladı.

İşçilerin mağdur olmaması için bu açıklamayı yapmak zorunda olduklarını kaydeden Çelikkaya, şöyle konuştu:

"Söz konusu 110 işçimiz hizmetine devam ediyor. İşçilerimiz hizmet alımı ama biz onları belediye personeli olarak görüyoruz. Bu ülkede istifa müesesesi de var, hizmet akdini feshetme iradesini ortaya koymak da var. Bu konuda herkes serbest ancak bir maksada matuf olarak 110 işçinin işi bıraktığı ya da çalışmayıp istifa ettiği şeklinde haberlerin maksadını aklıselim olan herkes biliyor. Bu haber yanlış. Oradaki işçilerimizi mağdur etmek için yalan haber üretme veya yalan haber köpürtme bizim için önemlidir. Bu nedenle bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :