KGTÜ ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği sözleşmesi

KGTÜ ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği sözleşmesi

KONYA (AA) - Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında "işbirliği sözleşmesi"...

KONYA (AA) - Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında "işbirliği sözleşmesi" imzalandı.

KGTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Miktat Çakır, Rektörlük binasında düzenlenen törende, tarımda biyosistemin önemini vurguladı.

KGTÜ'nün ihtiyaçları gözeterek biyosistem temelli stratejik yatırımlar ve uluslararası araştırıcılar yetiştirmeyi amaçladığını belirten Çakır, "Yapılacak işbirliği sadece AR-GE çalışmalarıyla sınırlı olmayacak. Tarımsal alanda nitelikli bireyleri yetiştirirken Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün teknik personelinin deneyimlerinden de faydalanacağız. Bunların yanında ilgili protokolün her iki kurumun birbirinin eksiklerini tamamlaması ana teması üzerine kurulu olup, uluslararası alanda işbirliği çalışmalarını da geliştirilecektir" dedi.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir de yapılacak işbirliğinin önemli çalışmalara imza atmak için bir basamak olduğunu aktardı.

Uluslararası alanda çalışmalar yapılması için bu tür çalışmaların önemli olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"İmzalanan işbirliği protokolü Türkiye'nin önde gelen tarımsal araştırma kurumlarından Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi açısından çok önemli. Uluslararası alanda araştırma konusunda ve rekabette yer almak, beraberce daha kapsamlı ve büyük projeler, sonuçlar üretebilmek mümkün olacak. Türkiye'nin zengin bitki ve hayvan genetik kaynaklarının güçlü ekip ve projelerle uluslararası rekabet için değerlendirilmesi gerekiyor."

KGTÜ ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği sözleşmesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :