KETDER'den mesai tepkisi: Ölümleri durdurun! Eczane teknisyenleri hariç

KETDER'den mesai tepkisi: Ölümleri durdurun! Eczane teknisyenleri hariç

Konya Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Ahmet Gökmen, tüm Türkiye’de mesai saatlerinde kısıtlamaya gidilirken Konya Eczacı Odası’nın eczanelerin kapanma saatlerini 1 saat bile erkene almamasına tepki gösterdi

Konya Eczane Teknisyenleri Derneği (KETDER) Başkanı Ahmet Gökmen, tüm Türkiye’de mesai saatlerinde kısıtlamaya gidilirken Konya Eczacı Odası’nın eczanelerin kapanma saatlerini 1 saat bile erkene almamasına tepki gösterdi.

Konya Eczane Teknisyenleri Dernek Başkanı Ahmet Gökmen yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bir yandan ‘ölümleri durdurun’ deyip diğer yandan tüm Türkiye mesai kısıtlamasına giderken kendi eczanelerini bir saat için bile erken kapamaya kıyamayan Konya Eczacı Odası yetkililerine soruyoruz: Neden? Sizin ölümleri durdurmaktan anladığınız nedir?

Pandeminin ilk gününden bu yana maddi manevi bir beklenti içine girmeden, diğer sağlık çalışanları sonuna kadar hakları olan ek ödemelerin miktarını tartışırken bizler sahada en önde üstelikte resmi olarak hiçbir ek tedbir alınmadığı halde görevlerimizi eksiksiz yerine getirmek için canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Devletimizin ücretsiz verdiği maskeleri eczanelerde vatandaşa bizler dağıttık, kronik hastalar direk eczanelere geliyor ve tüm teknisyenler onların ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu büyük savaşta canlarımızdan canlar verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Hafta içi mesai saati kısaltmanın ve genel kısıtlama olan cumartesi günlerinde nöbet sistemi ile hizmet vermenin vatandaşın ilaca ulaşmasında ve hiç aksamadan hizmet almasında yeterli olduğu defalarca deneyim edilmiştir.

Gelinen noktada görüyoruz ki göstermelik bir karar alarak genel kısıtlama olan cumartesi günlerinde sabah ve akşam 1 saat mesai kısaltması yapmak, ağızlara bir parmak bal çalmaktan ileriye gitmemektedir. Hafta içi sokağa çıkma yasağı 19.00’da başlarken, pandeminin en yoğun olduğu illerin başında gelen Konya’mızda eczaneler 18.00’de kapanmaktadır. Kendi eczanelerinizin 1 saat için bile erken kapanmasına karar verememek, çalışanlarınızın yaşam hakkına kastetmek değil de nedir? Bedenen ve ruhen yıpranıyoruz, çünkü haftada 6 gün tam tamına 57 saat sadece ve sadece çalışıyoruz! Meydanlarda sorarlarsa “ölümleri durdurun” Eczane Teknisyenleri hariç dersiniz. İmza: Ölümleri durdurulamayan eczane teknisyenleri.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum