Keşmirli öğrenciler "sığır eti" yedikleri iddiasıyla darbedildi

Keşmirli öğrenciler "sığır eti" yedikleri iddiasıyla darbedildi

Hindu bir grup, kaldıkları yurtta sığır eti pişirdiklerini iddia ettikleri Keşmirli öğrencileri darbetti

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın kuzeybatısındaki Rajastan eyaletinde bir grup Keşmirli üniversite öğrencisi, kaldıkları yurtta sığır eti pişirdikleri gerekçesiyle Hindular tarafından darbedildi.

Polis yetkilisi Lubha Ram, öğrencilere müdahale eden polislerin suçlanan öğrencileri bulamayınca yurttaki 4 başka Keşmirliyi gözaltına alarak sorguladığını açıkladı.

Ram, aranan öğrencilerin gözaltına alınmasının ardından diğerlerinin serbest bırakıldığını kaydetti.

Yapılan incelemelerde pişirilen etin koyun eti olduğunun ortaya çıkması üzerine öğrencilerin de serbest bırakıldığı belirtildi.

Aynı okuldan ismini vermek istemeyen Keşmirli bir öğrenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddet ve korku içinde yaşadıklarına dikkat çekti.

Öğrenci, "Darbedildik, diri diri yakılmakla tehdit edildik ama polis yine bizi gözaltına aldı. Bize şiddet uygulayanlara herhangi bir işlem yapılmadı" dedi.

Üniversitenin basın sorumlusu Harish Gurnani ise, kampüs içinde vejetaryen bir politika izlediklerini, olayın incelenmesi için komisyon oluşturduklarını dile getirdi.

Rajastan'daki üniversitede öğrenim gören 5 bin öğrenci arasında yaklaşık 700'ü Keşmirli bulunuyor.

Eylül ayında ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde Müslüman bir adam, evinde sığır eti pişirdiği iddiasıyla Hindu bir grup tarafından linç edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :