"Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikayesi" tanıtıldı

"Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikayesi" tanıtıldı

KONYA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programda, Türkiye'nin en büyük kültürel projelerinden olan "Kervan: Kadim...

KONYA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programda, Türkiye'nin en büyük kültürel projelerinden olan "Kervan: Kadim Bir Medeniyetin Yol Hikayesi" isimli belgesel tanıtıldı.

TYB tarafından düzenlenen programda konuşan belgeselin yönetmeni Fatih Sezgin, Türk-İslam medeniyetini konu alarak geçmişi günümüze taşımanın projenin en önemli hedefi olduğunu söyledi.

Yeni bir bakış açısıyla tarihi kervan yolunda yaşananları konu edinmek için yola çıktıklarını ifade eden Sezgin, "Sinema açısından yeni teknikler denediğimiz belgesel dizimizde, İpek ve Baharat yolları diye bilinen kervan yollarının sadece ticaret yolu olmadığını konu alıyoruz." dedi.

Sezgin, bu yolla, medeniyetler arası güçlü bir etkileşim ve iletişim kurulduğunu, tıp, astronomi, matematik, felsefe gibi birçok bilim dalının bu yol sayesinde geliştiğini dile getirdi.

Proje koordinatörü İbrahim Dıvarcı ise geçmişte adaletle ve merhametle hüküm süren bir anlayışın olduğunu belirterek, "Ekip olarak bu anlayışı aktarmak için projeyi geliştirdik. Tek ciltlik prestij kitap, fotoğraf albümü ve 12 bölümden oluşan belgesel film dizisinin yapımını tamamladık. Belgesel dizisi çok yakında Türkiye’nin en köklü kanallarından birinde veya birkaçında izleyiciyle buluşacak." şeklinde konuştu.

Belgesel ekibine teşekkür eden TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten de gerçek manada tarihi konu edinen bu tür projelerin daha fazla yapılması gerektiğini aktardı.

Konuşmaların ardından seçkin görüntülerden hazırlanan 10 dakikalık kolaj bir bölüm davetlilere izletildi.

Program sonunda Dıvarcı ve Sezgin'e, Erten ve Konya Büyükşehir Belediyesi adına KOSKİ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Akif Sarıkaya tarafından plaket takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :