Kerkük'te sivilleri hedef alan hava saldırısı

Kerkük'te sivilleri hedef alan hava saldırısı

Saldırıda yakınlarını kaybeden Ahmed: "Operasyon bölgesi olmamasına rağmen ilçemize hava saldırısı düzenlendi" "Hava saldırısının hangi ülkeye ait uçak tarafından gerçekleştiğini öğrenemeyen hükümetimize güvenmiyoruz" - Saldırıda eşini kaybeden Dakuklu: "

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Dakuk ilçesine düzenlenen hava saldırısında yakınlarını kaybeden Türkmenler, olayın faillerinin bulunmasını talep ediyor.

Dakuk'taki İlhanlı Tekkesi'ne kimliği tespit edilemeyen uçak tarafından geçen hafta yapılan saldırıya dair AA muhabirine konuşan Haydar Ahmed, "Operasyon bölgesi olmamasına rağmen ilçemize hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda kız kardeşim, yengem ve iki yeğenimi kaybettim." dedi.

Saldırının üzerinden geçen zamana rağmen hiçbir hükümet yetkilisinin ilçeyi ziyaret etmediğini dile getiren Ahmed, "Olay hakkında kendi devletimizden önce yabancı ülkeler açıklamalarda bulundu. Bu hükümetin ve devletin vatandaşı olmaktan utanıyorum. Hava saldırısının hangi ülkeye ait uçak tarafından gerçekleştiğini öğrenemeyen hükümetimize güvenmiyoruz." diye konuştu.

Ahmed, saldırıyı incelemek ve araştırmak için oluşturulacak komisyondan da tatmin edici sonuçlar çıkmayacağını vurgulayarak, "Bu nedenle katliam niteliği taşıyan bu olayın uluslararası düzeyde incelenmesi ve soruşturulmasını talep ediyoruz.'' dedi.

Saldırıda eşini kaybeden 66 yaşındaki Cemal Dakuklu da faillerin bir an önce bulunması çağrısı yaparak, "Saldırıda eşimi kaybettim. Çatışmasız ve kavgasız bir hayat istiyoruz. Savaşlarda en çok siviller zarar görüyor.'' ifadelerini kullandı.

Kerkük'ün güneyinde yer alan Türkmenlerin yaşadığı Dakuk ilçesinde, kadınların Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilişini anmak amacıyla yas töreni düzenlediği sırada, İlhanlı Tekkesi'ne hava saldırısı yapılmıştı. Saldırı sonucu 11 kadının hayatını kaybettiği, 45 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :